Projects

Chu Lin Road

Chu Lin Road

Chu Lin Road
Semi-Detached House · 
3600 sqft

Every home needs a refresher after being lived in for some years, especially if children have come into the picture. The main aim of the design process was to create a more light-filled family home, with ample space for the kids to play and explore in.

A large enough dining and living room was necessary to accommodate for guests during the festive season. The design had to be versatile enough to just be used for family time as well, without being too high maintenance.

In order to accommodate the family’s needs, a wet and dry kitchen was created, with a four-metre long marble top island that can easily seat 12 people at dinner time. Old window panels were also removed all along the side of the house to make way for larger full-height windows for ample light flow and ventilation.

For added character to the open-concept dry kitchen, the flushed built-in cabinetry hosts a recess which houses a retro-esque Smeg fridge. Industrial-style accents like the old-timey cooper faucet and row of pendant lamps accentuate the look.

Into the private zones, it is a world of difference with its soothing whitewashed tones. A restful haven is carved out in the master bedroom with neutral furnishings like the classic-style buttoned headboard and complementary touches. With a restrained approach in picking and pairing all the furnishings, the bedroom resembles a boutique hotel suite all set to recharge its tired occupants. The ensuite bath suite follows suit with luxurious-looking marble wall tiles and its statement chandelier.

Excerpt from SquareRooms December 2014

The details are not the details they make the design